20. 4. 2009

Bolonská omačka

Suroviny:20-25 dkg slaniny,3-4 cibule, balíček zeleniny na sviečkovú,2 zelené papriky,2 červené papriky 1,5 kg hovädzieho mäsa,3 kg rajčín,5 strúčikov cesnaku,3 dcl frankovka modrá suchá, korenie na grilovanú zeleninu,1 lyžicu cukru                   

Postup:Podusíme slaninu, cibuľu, mrkvu, petržlen, zeler, papriku a potom pridáme mleté hovädzie mäso, častejšie miešame aby mäso nebolo v hrudkách ale sa pekne oddelilo a podusilo. Potom pridáme nakrájané rajčiny, posolíme, pridáme cesnak, červené víno, prikryjeme a necháme dusiť na miernom ohni asi 2,5-3 hodiny. Občas premiešame. Ak treba, možno priliať vodu. Keď je zelenina rozvarená a omáčka primerane hustá pridáme ešte korenie na grilovanú zeleninu, podľa chuti cukor, prípadne soľ. Ešte chvíľku povaríme. Dôležité je omáčku variť pomaly a dlho.

Žiadne komentáre: