2. 4. 2009

Bravčové mäso zapekané so zemiakmi

Suroviny:60 dkg bračové karé alebo stehno,1 kg zemiaky,cibuľa,soľ, paprika, čierne korenie,vegeta, worchestrová omáčka,slanina,lečo,smotana            

Postup:Rezne naklepeme, posolíme, posypeme paprikou, čiernym korením, vegetou a worchesterskou omáčkou. Uložíme na seba a dáme na 2 hodiny do chladu.Zemiaky očistíme a nakrájame na 0/5 cm krúžky.Misu z jenského skla vymastíme olejom a postupne ukladáme, naspodok zemiaky, vrstvu koliečok z cibule, mäso a tenkú vrstvu leča. Postup opakujeme tak, aby na vrchu zostali zemiaky. Na vrch dáme tenké prúžky slaniny. Prikryjeme alobalom a pečieme asi 1 hodinu, potom odkryjeme polejeme kyslou smotanou a necháme zapiecť asi 15 min. Podávame so zeleninovým šalátom.



Žiadne komentáre: