22. 4. 2009

Bravčové pečené s kapustou a knedľou

Suroviny: 800 g bravčovej krkovičky alebo pliecka,400 ml mäsového vývaru,2 cibule,lyžicu masti  rascu,soľ Na kapustu: 700 g sterilizovanej kyslej kapusty,lyžicu múky,rascu,cukor,soľ  

Postup:Do umytého a osušeného mäsa votrieme soľ a posypeme ho rascou. Mäso vložíme do vymasteného pekáča a obsypeme ho cibuľou nakrájanou na kolieska. Podlejeme časťou vývaru a prikryté pečieme pri teplote 200 °C asi 90 minút. Podľa potreby podlievame vývarom. Keď je mäso takmer mäkké, odkryjeme ho a pri teplote asi 190 °C dopečieme. Na zvyšnej masti osmažíme cibuľu, pridáme dve lyžice hladkej múky, chvílu restujeme a pridáme kapustu aj so šťavou. Za občasného miešania kapustu niekolko minút dusíme. Dochutíme cukrom a soľou a ešte chvílu podusíme. Keď je mäso upečené, vyberieme ho z výpeku, nakrájame na plátky a uchováme v teple. Výpek zaprášime múkou a za stáleho miešania pridáme zvyšný vývar, ktorý necháme zhustnúť, vyrobíme tak chutnú omáčku, ktorou potom polejeme mäso.

Žiadne komentáre: