22. 4. 2009

České buchty

Suroviny: 3 žítky,vajce, 5 lyžíc mletého cukru, 200 ml oleja, 500 ml mlieka, 50 g droždia,2 lyžičky soli, 500 g hladkej múky,500 g polohrubej múky,štipku nastrúhanej citrónovej kôry, Tvarohová náplň: 2 tvarohy,mletý cukor,vanilkový cukor,štipku nastrúhanej citrónovej kôry,50 g masla Posýpka:160 g polohrubej múky,160 g mletého cukru,vanilkový cukor,120 g masla    

Postup:Žĺtky, vajce a mletý cukor ušľaháme do penista a za stáleho šľahania po troche pridáme olej.Z mlieka, štipky cukru a cukru urobíme kvások (mlieko musí byť teplé), zasypeme trochou múky, necháme nakysnúť a pridáme do misy k vyšľahanej hmote. Osolíme a za stáleho miešania pridávame po troche múku. Múku pridávame postupne, aby cesto nebolo príliš riedke ani príliš tuhé. Potom cesto zľahka poprášime múkou, prikryjeme ho utierkou a necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto naberáme vrchovatou lyžicou na pomúčenú dosku, každú dávku roztlačíme do okrúhleho tvaru a kladieme naň pol lyžice tvarohovej plnky a spojíme. Spojom dolu potom kladieme na vymastený plech, buchty posypeme posýpkou, necháme ešte vykysnúť a pečieme vo vopred vyhriatej rúre.

Žiadne komentáre: