24. 4. 2009

Cestovinový šalát so šampiňónmi

Suroviny: 250 g cestovinových mušličiek,200 g čerstvých šampiňónov (alebo sterilizovaných),30 g rastlinného tuku,100 g póru,100 g paradajok Zálievka: 100 g majonézy,100 g bieleho jogurtu,lyžičku citrónovej šťavy,lyžicu vínneho octu,štipku oregana,sekanú petržlenovú vńať,soľ,mleté čierne korenie              

Postup:Cestoviny uvaríme v osolenej vode, scedíme a necháme vychladnúť. Čerstvé šampiňóny nakrájame na plátky a mierne ich urestujeme na tuku a vychladnuté pridáme k cestovinám, ďalej pridáme na jemno nakrájaný a sparený pór, na kocky nakrájané paradajky, zálievku (z majonézy, bieleho jogurtu, citrónovej šťavy, vínneho octu, soli, korenia a oregana). Všetko premiešame a necháme v chlade odležať. Šalát posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.



Žiadne komentáre: