24. 4. 2009

Cestovinový veniec

Suroviny: 250 g cestovín penne,300 g hydinovej sekanej,2 lyžice rastlinného oleja,menšiu cibuľu  majorán,soľ,mleté čierné korenie,2 strúčiky cesnaku,červenú kapiu ,zväzok jemne posekaného petržlenu,tuk a strúhanku do formy,5 vajec,350 ml mlieka                 

Postup: Vo vriacej osolenej vode 10 až 12 minút varíme cestoviny, scedíme, prelejeme studenou vodou. Na oleji opečieme nadrobno posekanú cibuľu a pridáme mäso. Opekáme zhruba 20 minút. Okoreníme majoránom, cesnakom, soľou a korením. Posekanú kapiu prelejeme vriacou vodou a spolu s mäsom premiešame s cestovinami. Pridáme 3 lyžice petržlenu. Do vymastenej a strúhankou vysypanej formy (rovná bábovka) vsypeme cestoviny a zalejeme rozšľahanými vajíčkami s mliekom. Zapekáme asi 45 minút na 200 °C. Upečený veniec vyberieme z formy a z boku obalíme v zvyšnom petržlene.

Žiadne komentáre: