24. 4. 2009

Cestoviny na petržlenovej vňati

Suroviny: 400 g širokých bezvaječných cestovín,6 strúčikov cesnaku,petržlenovú vňať,olivový olej ,250 g tvarohu,8 polievkových lyžíc kyslej smotany,soľ,pór                

Postup: Do vriacej osolenej vody dáme variť asi na 12 minút cestoviny a pridáme k nim polievkovú lyžicu oleja, aby sa nezlepili. Na ešte studený olej na panvici dáme na plátky pokrájaný cesnak a udusíme ho do sklovita. K tomu pridáme na jemno posekanú petržlenovú vňať, premiešame a trochu podusíme spolu s cesnakom. Potom pridávame postupne tvaroh, nemiešame ho však príliš dlho, aby sa nenaťahoval. K zmesi pridáme uvarené cestoviny a premiešame. Na záver pridáme 6 - 8 polievkových lyžíc kyslej smotany a znova premiešame. Necháme chvíľu prehriaťa na niekoľko minút odstavíme. Hotové jedlo posypeme čerstvo nasekaným pórom.



Žiadne komentáre: