20. 4. 2009

Debrecínska roštenka

Suroviny: 400 g hovädzej roštenky,1 PL kyslej smotany, 2 zeleninové papriky,štipľavú papričku,20 g hladkej múky,2 paradajky,50 g šunky,100 g húb,cibuľu,mäsový vývarna,krájanú petržlenovú vňať,mleté čierne korenie               

Postup:Mäso umyjeme, nakrájame na plátky. Jemne naklepeme a okraje narežeme. Osolíme a okoreníme. Poprášime múkou z oboch strán, opečieme.Odložíme do tepla. Speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú šunku, huby a papriky. Opražíme, podlejeme vývarom, pridáme roštenky, nakrájané paradajky a nasekanú papričku. Dusíme domäkka. Mäso pokvapkáme smotanou a posypeme petržlenovou vňaťou

Žiadne komentáre: