22. 4. 2009

Dobrota s kapustou

Suroviny: 400 g teľacieho mäsa,400 g bravčového mäsa,3 vajcia,kyslú kapustu,120 g cibule,50 g hladkej múky,100 ml rastlinného oleja,10 g mletej červenej papriky,mleté čierne korenie,soľ 

Mäso pomelieme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, mletú červenú papriku, múku a polovičné množstvo oleja. Vzniknutú zmes osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a asi 3 minúty dusíme.Na zvyšnom oleji udusíme kapustu. Na pekáč ukladáme striedavo vrstvu mäsa a kapusty. Zalejeme vodou a pečieme v stredne vyhriatej rúre. Keď sa voda odparí a kapusta je dostatočne mäkká, pridáme rozšľahané vajcia a prudko zapečieme. Podávame s varenými zemiakmi posypanými nasekanou petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre: