24. 4. 2009

Falošný tatársky biftek

Suroviny: 1kg čerstvých šampiónov alebo iných kvalitných čerstvých húb (tuhé aby sa nerozvarili), slnečnicový olej, 3 veľké cibule, 3-5 strúčikycesnaku, mleté korenie, 4PL kečupu, vegeta, soľ, mletá paprika    

Postup: Šampióny očistíme od nečistôt, neumývame, otierame len papierovým obrúskom, nakrájame na menšie kúsky alebo nadrobno. Na panvicu dáme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu alebo šalotku a necháme podusiť do sklovita. pridáme nakrájané žampióny a podusíme tak aby sa nerozvarili. Aj po udusení musia byť trocha tuhé. Pridáme korenie, papriku, vegetu, kečup a dochutíme soľou. Všetko dobre premiešame (celá masa nesmie obsahovať vodu). Biftek ozdobujeme kolieskami natvrdo uvarených vajec, rajčinou a petržl. vňaťou. Podávame s čerstvými hriankami ktoré potrieme cesnakom. 

Žiadne komentáre: