20. 4. 2009

Gazdovské kotlety

Suroviny: 4 bravčové kotlety,drvenú rascu,veľkú cibuľu,2 strúčiky cesnaku,2 PL masti,1 PL mletej papriky,400 g kyslej kapusty,4 PL kyslej smotany,80 g prerastenej slaniny,soľ        

Postup:Kotlety mierne naklepeme, po okraji narežeme, aby sa pri pečení nekrútili, a po oboch stranách prudko opečieme na polovici masti.Na druhej polovici speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku, prelisovaný cesnak, rascu, kyslú kapustu a opečené kotlety. Mierne osolíme, podľa potreby prilejeme 1 - 2 PL vody a dusíme, až kým mäso i kapusta zmäknú. Nakoniec pridáme kyslú smotanu. Pri podávaní porcie ozdobíme hrebienkom z opečenej slaniny. Vhodnou prílohou je biely chlieb, ktorý môže byť aj opečený alebo pečené zemiaky.

Žiadne komentáre: