20. 4. 2009

Hrachová polievka po horniacky

Suroviny: 150 g klobásy,100 g údeného bôčika,200 g lúpaného hrachu ,200 g surových zemiakov,1 PL paradajkového pretlaku,1 PL oleja, bujón ,70 g cibule,cesnak,rascu,1 PL mletej červenej papriky,soľ    

Postup:Večer namočíme hrach do studenej vody. Na druhý deň ho uvaríme takmer domäkka v osolenej vode. Bôčik nakrájame na kocky, v panvici opečieme a spolu s ním dozlata orestujeme nasekanú cibuľu. Vmiešame paradajkový pretlak, prelisovaný cesnak, papriku a trochu rasce. Pridáme zemiaky nakrájané na menšie kocky a precedený hrach. Na kolieska nakrájame klobásu a opečieme ju na oleji. Pridáme do hrachu. Zalejeme bujónom, aby bol hrach ponorený. Prikryjeme a jedlo v rúre udusíme.

Žiadne komentáre: