20. 4. 2009

Husacie stehná

Suroviny: 1,5 kg husacích stehien,1 kl soli,mleté čierne korenie,3 PL masti,200 g cibule,4 strúčiky cesnaku,rascu,1 kl mletej červenej papriky,200 ml bieleho vývaru,250 g zelenej fazuľky,4 rajčiaky petržlenovú vňať
Postup: Očistené, umyté a osušené husacie stehná rozrežeme v kĺboch, osolíme, okoreníme a opečieme z obidvoch strán na rozohriatej masti.Opečené stehná vyberieme.
Do masti po opekaní pridáme husaciu masť, nadrobno nakrájanú cibuľu, nasekaný cesnak, opražíme dozlata, zaprášime mletou paprikou, speníme a zalejeme vývarom, zamiešame a zavaríme. Do základu vložíme opečené stehná, rascu a pod pokrievkou za občasného obracania, polievania a dolievania vývaru dusíme domäkka. Keď je mäso mäkké, pridáme na hrubšie rezance nakrájanú očistenú papriku, krátko podusíme, pridáme na mesiačiky nakrájané rajčiaky a spolu dodusíme.Pri podávaní stehno uložíme na šťavu so zeleninou a posypeme najemno nakrájanou petržlenovou vňaťou. Vhodnou prílohou sú zemiaky

Žiadne komentáre: