22. 4. 2009

Jablkovo-tvarohový koláč

Suroviny:150 g hladkej múky, 1 žĺtok, 100 g práškového cukru, vanilkový cukor, 100 g masla. 
Plnka: 500 g jabĺk, 250 g tvarohu, 50 g práškového cukru, vanilkový cukor, 1 žĺtok, sneh z dvoch bielok, 2 lyžice škrobovej múčky.
Postup: Z múky, masla, žĺtka, práškového a vanilkového cukru spracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme a vložíme do menšieho pekáča. Očistené jablká pokrájame na malé a tenké plátky. Tvaroh zmiešame so škrobovou múčkou, práškovým a vanilkovým cukrom, Pridáme žĺtok a jablká. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielok. Zmes rovnomerne rozotrieme na cesto a dáme do vyhriatej rúry. Pečieme 40 až 45 minút. Hotový koláč posypeme práškovým cukrom.

Žiadne komentáre: