22. 4. 2009

Juhočeská kulajda

Suroviny: hrsť najlepšie čerstvých húb,6 väčších zemiakov,trochu rasce,nové korenie,čierne korenia , 2 bobkové listy,hrnček kyslej smotany,2 lyžice hladkej múky,1 - 2 lyžice octu,4 vajcia,kôpor
Postup: Huby očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Očistené zemiaky nakrájame na kocky a spoločne s hubami povaríme v osolenej vode, do ktorej sme pridali koreniny.
Keď sú zemiaky mäkké, pridáme smotanu rozmiešanú s múkou, premiešame a krátko povaríme. Podľa chuti kulajdu osolíme, okyslíme octom a pridáme nasekaný kôpor.
Nakoniec pridáme vajcia, ktoré nemiešame, len zľahka vložíme do polievky. Tri minúty na miernom ohni povaríme, odstavíme a ďalších 5 minút necháme vajcia dôjsť v teplej polievke.

Žiadne komentáre: