27. 4. 2009

Kapor na sardeli so šampiňónmi

Suroviny: 800 g kapra, soľ, mleté čierne korenie, hladká múka, 4 lyžice oleja, 2 dl červeného vína, 100 g sterilizovaných šampiňónov, 50 g sardelového masla, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, citrónová šťava, 1 lyžica zelenej petržlenovej vňate posekanej nadrobno    

Postup: Umyté a očisteného kapra rozporciujeme, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, poprášime múkou a opražíme v rozohriato oleji. Potom zalejeme polovicou vína, pridáme šampiňóny pokrájané na plátky, sardelové maslo, cibuľu posekanú nadrobno a roztretý cesnak, okoreníme mletým čiernym korením a dusíme. Keď je kapor takmer mäkký, polejeme ho zvyškom vína, pokvapkáme citrónovou šťavou a dodusíme. Podávame posypaného zelenou petržlenovú vňaťou posekanou nadrobno.

Žiadne komentáre: