22. 4. 2009

Králik s hubovou omáčkou

Suroviny: prednú polovicu králika,vývar zo zeleniny alebo z kostí,menšiu mrkvu,50 g cibule,kúsok póru,klinček,tymian,bobkový list,150 g húb,30 g masla,citrónovú šťavu,muškátový orech,soľ,zápražku z 50 g masla a 40 g hladkej múky,žítok,125 ml smotany             

Postup:Prednú polovicu králika umyjeme, nakrájame na porcie, vložíme do hrnca, zalejeme vývarom a varíme do mäkka. Potom ho vyberieme z vývaru a položíme na tanier. Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, podlejeme ju vývarom z králika a 20 minút povaríme. Do pripravenej omáčky pridáme na masle podusené huby, citrónovú šťavu, muškátový orech, osolíme, krátko povaríme a nakoniec zjemníme žltkom rozšľahaným v smotane.

Žiadne komentáre: