1. 4. 2009

Kuracia pečeń po kardinalsky

Suroviny: 600 g kuracej pečene, 50 g údenej slaniny bez kože, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, 80 g šampiňónov, 3 - 4 polievkové lyžice kečupu, 1 dl červeného vína, 2 polievkové lyžice sekaných mandlí 

Postup: Pečeň nakrájame na kocky. Do nadrobno pokrájanej roztopenej slaniny dáme najemno pokrájanú cibuľu, trocha opražíme, pridáme nakrájanú pečeň, lisovaný cesnak, mleté čierne korenie a smažíme do ružova. Pridáme pokrájané šampiňóny, kečup, víno a podusíme. Solíme až nakoniec! Na tanieroch posypeme sekanými mandľami (najprv ich však sparíme, ošúpeme, trocha opražíme a nasekáme). Podávame s varenými zemiakmi prípadne ryžou.

Žiadne komentáre: