1. 4. 2009

Kurča po provensálsky

kurča, soľ, 70 g údenej slaniny, 1 lyžica hladkej múky, 3 lyžice oleja, 0,2 l bieleho vína, 0,2 l masoxového vývaru, tamián, bobkový list, 2 rajčiaky, čierne korenie, rozmarín, zelená petržlenová vňať
Kurča rozporcujeme a osolíme. Obalíme plátkami údenej slaniny, ktoré pripevníme niťou alebo ihlicami. Poprášime hladkou múkou a prudko opečieme na rozohriatom oleji. Podlejeme bielym vínom a vývarom z masoxu. Pridáme tymián, bobkový list, pokrájané rajčiaky a 2-3 zrnká čierneho korenia. Prikryjeme a udusíme takmer do mäkka. Potom pridáme čerstvý rozmarín a dodusíme. Podávame s nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre: