1. 4. 2009

Kurča s kari korením

väčšie kurča, 60 g masla, 40 g cibule, na hrot noža karí korenia, kyslasté jablko, 30 g hladkej múky, 2 dl smotany 
Očistené kurča umyjeme, rozštvrtíme a osušíme. Osolíme a na rozpálenom masle opečieme do červena po oboch stranách. Potom vyberieme a do masla primiešame nadrobno posekanú cibuľu, karí korenie a pridáme opečené kurča. Podlejeme horúcou vodou a prikryté dusíme. Jablko ošúpeme, postrúhame a pridáme ku kurčaťu. Spolu udusíme do mäkka. Potom kurča vyberieme, šťavu zahustíme múkou, podlejeme horúcou vodou a nakoniec primiešame sladkú smotanu. Chvíľu povaríme a hotovú omáčku prelisujeme. Kurča upravíme na misu, polejeme omáčkou a podávame.

Žiadne komentáre: