1. 4. 2009

Kurča s nektarinkovou omáčkou

4 kuracie rezne, soľ,mleté čierne korenie, lyžica masla, karí korenie,1 dl bieleho vína,2 nektarínky,10 mandlí,2 cl pomarančového likéru,lyžička solamylu 
Umyté a osušené rezne jemne naklepeme, potrieme korením a na masle upražíme do zlatista. Zalejeme bielym vínom, prikryjeme a pri strednej teplote dusíme asi 25 minút. Medzitým ošúpeme nektarinky, vykôstkujeme ich a pokrájame na plátky. Mandle zalejeme vriacou vodou, ošúpeme, nakrájame na pásiky a opražíme na suchej panvici. Mäso vyberieme, výpek zalejeme likérom, omáčku spojíme so solamylom a ochutíme. Nektarinky a kuracie mäso ohrejeme v omáčke a podávame posypané mandľami.Príloha krokety alebo hranolčeky.

Žiadne komentáre: