24. 4. 2009

Makarónový nákyp so šunkou

Suroviny: 250 g makarónov,2 lyžice oleja,6 vajec,500 ml mlieka,250 g šunky,150 g mrazeného hrášku, 60 g strúhaného tvrdého syra,2 lyžice strúhanky,30 g masla,2 cibule,400 g hustej paradajkovej šťavy, maslo (margarín) na vymastenie formy,petržlenovú vňať,strúhaný muškátový oriešok,mleté čierne korenie,soľ    

Postup: Makaróny uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody podľa návodu na obale. Zlejeme ich a premiešame s lyžicou oleja. Vajcia rozmiešame v mlieku, osolíme, okoreníme mletým korením a muškátovým orieškom. Plátky šunky nakrájame na rezance. Makaróny, hrášok a šunku premiešame a dáme do vymastenej nákypovej formy, zalejeme vajcovou omáčkou, posypeme syrom, strúhankou a obložíme plátkami masla. Vložíme na 45 - 60 minút do rúry predhriatej na 200 °C. Nákyp podávame s paradajkovou omáčkou, ktorú pripravíme tak, že nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na lyžici oleja, vlejeme paradajkovú šťavu, osolíme, okoreníme, necháme prevrieť a varíme pár minút.

Žiadne komentáre: