27. 4. 2009

Medové srdiečka

Suroviny: 28O g hl. múky, 18O g pr. cukru, 2 PL medu, 2 celé vajcia, 1/2 KL jedlej sódy, trochu mletej škorice a vonných mletých klinčekov 

Postup: Všetko spolu spracujeme na tuhšie cesto a na doske necháme odpočívať (zakryté obrúskom) do druhého dňa. Cesto potom znova prepracujeme a vyvaľkáme asi na 1/2 cm hrúbku. Povykrajujeme malé srdiečka, poukladáme ich na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom. Vo vyhriatej rúre upečieme. Po vychladnutí ozdobíme bielkovou polevou - 14O g praškového cukru, 1 bielok, 1O g maizeny, trochu citronovej šťavy. Všetky prísady spolu vymiešame na primeranú hustotu.

Žiadne komentáre: