27. 4. 2009

Medovníčky s korením

Suroviny: 4 vajcia, 300 g práškového cukru, postrúhaná kôra z jedného citróna, po štipke bieleho korenia, mletého nového korenia, strúhaného muškátového orieška, mletého zázvoru, mletého kardamónu, jelenej soli, 1 PL rumu, 500 g polohrubej múky, maslo na vymastenie plechu, na polevu 250 g práškového cukru, 2 PL rumu, 2 PL citrónovej šťavy 

Postup: Vajcia s cukrom vymiešame do penista, postupne pridáme citrónovú kôru a korenie. Jeleniu soľ rozpustíme v rume a premiešame. Na masu preosejeme múku a vypracujeme cesto. Necháme cez noc odpočívať. Na druhý deň z cesta pomúčenými rukami vytvarujeme malé guľky s priemerom asi 2 cm. Poukladáme ich na vymastený plech a pečieme asi 20 minút v rúre zohriatej na 180 °C. Práškový cukor preosejeme a rozdelíme na dve časti. Jednu vymiešame nahladko s rumom, druhú s citrónovou šťavou. Polevou nahrubo potrieme ešte teplé medovníčky.

Žiadne komentáre: