27. 4. 2009

Oravská kapustnica

Suroviny: 1 1/2 l vody, soľ, 15 g sušených húb, 400 g bravčového rebierka, 400 g bravčovej klobásy, 100 g koreňovej zeleniny, 350 g kyslej kapusty, 20 g cibule, 1 l šťavy z kyslej kapusty, mleté čierne korenie, majorán, cesnak, múku  

Postup: Do studenej osolenej vody dáme sušené huby, bravčové rebierka, čerstvú alebo údenú klobásu a varíme. Asi po pol hodine pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu a kapustu. Keď je všetko mäkké, pridáme precedenú cibuľovú zápražku, kapustnicu a spolu povaríme 10 minút. Nakoniec dochutíme mletým čiernym korením, majoránom a cesnakom rozotretým so soľou. Uvarené rebierka a klobásu pokrájame a vložíme späť do kapustnice. Podávame so zemiakovou kašou.

Žiadne komentáre: