22. 4. 2009

Pikantný fazulový šalat

Suroviny: 400 g suchej fazule,250 g dobre prerastenej oravskej slaniny,1 vačšia cibula,4 stručiky cesnaku,1,5 dl kečupu,50 g olív,sol,mleté biele korenie,trochu sojovej omáčky,1 až 2 lyžičky pikantnej horčice,3 polevkové lyžice olivového oleja,citronová štava,nadrobno posekaná petržlenová vnat  

Postup: Prebratú a umytú fazulu namočíme,najlepšie cez noc.Na druhý den domäkka uvaríme.Po scedení a vychladnutí pridáme k fazuli na tenké kolieska pokrajanú cibulu,na kocky pokrajanú oravskú slaninu,prelisovaný cesnak,na polovičky nakrajané olivy a zalejeme nálevom z oleja,kečupu,soli,mletého bielého korenia a sojovej omačky.Premiešame a podla chuti dochutíme citronovou štavou.Fazulový šalat odložíme na niekolko hodín do chladničky.Pred servirovaním ozdobíme nadrobno  posekanou petržlenovou vnatou.

Žiadne komentáre: