2. 4. 2009

Soté ala Dagmar

2 porcie približne 150-170 g kuracích pŕs, cibuľa, šampiňóny, kápia, kukurica 

Na rozohriatom oleji opražíme na rezance pokrájané mäso (môže byť aj bravčové). Keď je napoly opražené pridáme na drobno pokrájanú cibuľku a pražíme do sklovita. Potom pridáme pokrájané šampiňóny najlepšie z konzervy a pražíme ďalej, ak sa nám zdá že sa nám cibuľa pripeká, podlejeme vývarom, ale len asi tak 1dcl.Potom pridáme kukuricu a nakoniec pridáme kečup. Kečup vždy pridávame nakoniec. Korenie použijeme podľa vlastnej chuti (čierne korenie, sladká, či pálivá paprika, chilli. Zo šporáka odstavíme až vtedy, keď nám kečup začne po okrajoch vrieť. Nakoniec pridáme kápiu, ale kto nechce tak nemusí. Podávame s ryžou, hranolkami alebo opekanými zemiakmi.

Žiadne komentáre: