21. 4. 2009

Špagety s mletým mäsom

Suroviny: 400 g špagiet, olivový olej, 1 väčšia cibuľa, 4 lyžice rajčiakového pretlaku, bazalka, mleté čierne korenie, soľ, 2 strúčiky cesnaku, 400 g mletého mäsa, 150 g tvrdého syra, pikantný kečup 

Postup: Špagety uvaríme podľa návodu, scedíme, polejeme olejom a dôkladne premiešame. Na rozohriatom oleji opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno, pridáme rajčiakový pretlak, posekanú bazalku, korenie, soľ, pretlačený cesnak a chvíľku podusíme. Pridáme mäso, prikryjeme a dusíme vo vlastnej šťave. Špagety premiešame s mäsovou omáčkou a podávame posypané postrúhaným syrom a poliate kečupom.

Žiadne komentáre: