7. 4. 2009

Steak z daniela s ananásom a pórkovo-šampiňonovou omáčkou

Suroviny: 200g pleca z daniela,soľ,mleté čierne korenie,bazalka,oregano,bobkový list,1 mrkvu, petržlen,zeler,l koliesko ananásu, l cl slivovice,1-2 póry,4 šampiňony,1 dcl červeného vína,100g zelenej fazuľky,50g slaniny   

Postup: Plece prekrojíme na 2 hrubšie pláty,osolíme,okoreníme, naložíme do oleja s koreňovou zeleninou a necháme stáť 24 hod.Steak vyberieme, opečieme aj s ananásom, v polovici opekania polejeme slivovicou a oflambujeme. Steak vyberieme, položíme na opečený ananás, do výpeku pridáme na hrubšie plátky nakrájaný pór, šampińony, podusíme ,podlejeme vinom, polejeme tým mäso.Príloha:dusená zelená fazuľka zabalená v slanine,zemiaky.

Žiadne komentáre: