22. 4. 2009

Štefanská hus

Suroviny: 2 veľké husacie prsia,2 stredné jablká,70 g rozdrvených vlašských orechov,50 g mandlí  soľ,biele korenie,15 g hladkej múky,2 - 3 lyžice medu,50 g vlašských orechov na dochutenie  

Postup:Husacie prsia umyjeme a osušíme. Nakrojíme ich, zľahka naklepeme, osolíme a okoreníme. Jablká ošúpeme a nakrájame na jemné rezance. Zmiešame ich s rozdrvenými orechmi a nakrájanými mandľami. Náplň rozdelíme na prsia, prekryjeme plátkom pŕs a zopneme špáradlom. Takto pripravené preložíme do pekáča, podlejeme trochou vody, osolíme a vložíme do rúry predohriatej na 140 °C. Počas pečenia mäso prelievame výpekom. Upečené mäso vyberieme a výpek udusíme na tuk, ktorý potom zaprášime múkou a zalejeme vodou.
Necháme ho dobre prevariť a pridáme med. Keď sa začne tuk oddeľovať, šťavu precedíme, pridáme 50 g orechov, osolíme, ešte krátko povaríme a zalejeme tým hotové husacie prsia


Žiadne komentáre: