2. 4. 2009

Tri jedlá z bažanta

na polievku: koreňová zelenina, cibuľa, čierne a nové korenie, soľ, vegeta, chrbát, kosti, krídla a koža z očisteného, vypitvaného a rozporcovaného bažanta
na pečené stehná: stehná z bažanta, cesnak, údená alebo oravská slanina, korenie na divinu
prsíčka: očistené prsia bez kože, čerstvé mleté biele korenie, citrónová šťava, olej, soľ 

Bažantov (minimálne dvoch) očistíme, vypitveme a naporcujeme (prsíčka bez kože na tretie jedlo, stehná z kožou na druhé a všetko, čo zostane - aj s kožou - do polievky). Polievku varíme ako klasickú slepačiu s koreňovou zeleninou, môžeme podávať s rezancami. Stehná prešpikujeme cesnakom a obalíme slaninkou (môžeme aj priviazať) a dáme piecť, občas podlejeme. Pikantnú chuť zvýrazníme podlievaním čiernym pivom alebo červeným vínom. Prsíčka naložíme do oleja s bielym korením, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme deň alebo viac dní odležať v chladničke, inak by boli veľmi suché. Osolíme tesne pred prípravou potom stačí rýchlo, podobne ako steaky, opiecť na teflónovej alebo liatinovej panvici.

Žiadne komentáre: