2. 4. 2009

Vrstvený mäsový bochník

Suroviny:40 dkg bravčového mletého mäsa,1 žemla,3 vajcia,1 dcl mlieka,10 dkg tvrdého syra,20 dkg tvarohu,1 strúčik cesnaku,vegeta, čierne korenie, soľ, peržlenova vňať, strúhanka, maslo      

Postup:Žemlu namočenú v mlieku vyžmýkame, pomiešame s mäsom, 2 vajcami, postrúhaným syrom, korením, cesnakom. Uložíme1/2 hmoty do misy z jenského skla, ktorú sme vytreli maslom a posypali  struhankou.Tvaroh rozmiešame s 1 vajcom a dochutíme vegetou, čiernym korením, soľou a petržlenovou vňaťou a potom navrstvíme na mäsovú plnku.Druhú polovicu mäsovej hmoty dáme navrch. Pokrájame kúsky masla a upečieme do chrumkava podávame so šalátom. 



Žiadne komentáre: