2. 4. 2009

Zapekané kuracie rezne so syrom a šampionmi

kuracie prsia (prípadne môžeme použiť aj iný druh mäsa, napr. bravčové stehno), cibuľa, šampiňóny, nastrúhaný syr, horčica, kečup, smotana, trocha oleja, soľ, čierne korenie, sladká paprika 

Mäso nakrájame na rezne a vyklepeme natenko. Každý rezeň osolíme, okoreníme a opaprikujeme, poukladáme na seba a necháme chvíľu odležať (cca 10 min). Na plech dáme trocha oleja a poukladáme rezne. Na rezne dáme buď opraženú, alebo surovú nakrájanú cibuľu, na plátky nakrájané šampiňóny a celé husto posypeme strúhaným syrom. Syr pokvapkáme trochou horčice a kečupu a celé zalejeme smotanou. Zapekáme približne: kuracie mäso – cca 20 minút , bravčové mäso – cca 60 minút. Podávame so zemiakmi pripravenými na rôzny spôsob. 

Žiadne komentáre: