31. 3. 2012

Božie milosti podla babičky

1. cesto: 500 g hladkej múky, 2 ţĺtky, soľ, 100 ml mlieka, pol fľaše piva
2. cesto: polovicu Palmarínu, 200 g hladkej múky, olej na vyprážanie, práškový a vanilínový cukor na posypanie


Z prísad vypracujeme dva druhy cesta. Prvé cesto rozvaľkáme na tenký plát. Naň rozvaľkáme druhé cesto. Vznikne nám jeden dvojvrstvový plát. Preložíme ho trikrát na polovicu a necháme 30 minút odstáť. Odležané cesto opäť rozvaľkáme na 5 mm hrubý plát, opäť ho trikrát preložíme na polovicu a necháme 30 minút odstáť. Rovnaký postup zopakujeme ešte raz. Z plátu potom ozubeným kolieskom povykrajujeme obdĺžniky, ktoré v strede narežeme a opražíme z oboch strán na rozpálenom oleji. Teplé Božie milosti posypeme hrubou vrstvou zmiešaného práškového a vanilínového cukru.

Žiadne komentáre: