1
červená a 1 zelená paprika., 2 rajčiaky., 100 g pečeného
hovädzieho mäsa., 1 cibuľa., 1 vajce uvarené na tvrdo., 1 malá
uhorka.,
Zálev: 3
lyžice kečupu., 1 lyžica majonézy., 1 lyžica octu., cayenské
korenie., mletá štipľavá červená paprika., karí., 5 kvapiek
korenia tabasco., soľ.,
Očistené
papriky zbavené jadrovníka pokrájame na širšie pásiky, rajčiaky
namočíme do horúcej vody, ošúpeme a pokrájame na menšie kúsky,
cibuľu a uhorku pokrájame na tenké kolieska a pečené mäso na
menšie kocky. Vajce ošúpeme a pokrájame po dĺžke na štvrtky.
Súčasti zálevu dobre premiešame, nalejeme na šalát s mäsom,
jemne zamiešame a necháme aspoň 1/2 hodiny v chlade odležať.
Plníme do sklených misiek alebo do širokých sklených pohárov.
Podávame s chlebom ako hlavné jedlo alebo do studeného bufetu.
(2
porcie / 1 porcia 854 kJ – 204 kcal., B – 15,5 g., T – 11,5 g.,
S – 9,3 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára