23. 8. 2016

Diabolský šalát s mäsom a zeleninou

1 červená a 1 zelená paprika., 2 rajčiaky., 100 g pečeného hovädzieho mäsa., 1 cibuľa., 1 vajce uvarené na tvrdo., 1 malá uhorka.,
Zálev: 3 lyžice kečupu., 1 lyžica majonézy., 1 lyžica octu., cayenské korenie., mletá štipľavá červená paprika., karí., 5 kvapiek korenia tabasco., soľ.,
Očistené papriky zbavené jadrovníka pokrájame na širšie pásiky, rajčiaky namočíme do horúcej vody, ošúpeme a pokrájame na menšie kúsky, cibuľu a uhorku pokrájame na tenké kolieska a pečené mäso na menšie kocky. Vajce ošúpeme a pokrájame po dĺžke na štvrtky. Súčasti zálevu dobre premiešame, nalejeme na šalát s mäsom, jemne zamiešame a necháme aspoň 1/2 hodiny v chlade odležať. Plníme do sklených misiek alebo do širokých sklených pohárov. Podávame s chlebom ako hlavné jedlo alebo do studeného bufetu.

(2 porcie / 1 porcia 854 kJ – 204 kcal., B – 15,5 g., T – 11,5 g., S – 9,3 g)

Žiadne komentáre: