100
bielej fazule., 100 g červenej fazule., 2 póry., 2 väčšie
mrkvy., 100 g šampiňónov., 1/2 uhorky., 1 cibuľa., 1 strúčik
cesnaku., 1 lyžička slnečnicového oleja., 1 citrón., 2 vajcia.,
1 dl bieleho vína, 1 dl vývaru z kostí alebo z mäsa alebo voda.,
1/2 dl smotany., kôpor., soľ.,
Fazuľu
namočíme deň vopred do vody. Na druhý deň ju v tej istej vode
uvaríme do polomäkka. Cibuľu pokrájanú nadrobno a roztlačený
cesnak speníme na oleji, popražíme, pridáme pór pokrájaný na
drobné kúsky (asi 2 cm), očistenú mrkvu pokrájanú natenko,
uhorku, očistené a pokrájané šampiňóny, fazuľu uvarenú do
polomäkka. Cibuľu pokrájanú nadrobno a roztlačený cesnak
speníme na oleji, popražíme pridáme pŕ pokrájaný na hrubé
kúsky (asi 2 cm), očistenú mrkvu pokrájanú natenko, uhorku,
očistené a pokrájané šampiňóny, fazuľu uvarenú do polomäkka,
biele víno, vývar z fazule, okoreníme, posolíme, pridáme šťavu
z 1/2 citróna a na miernom ohni varíme 30 – 40 minút do mäkka.
Vodu zlejeme a necháme si z nej 1/2 dl. Po vychladnutí v nej
rozhabarkujeme vajcia a smotanu, posolíme, pridáme posekaný kôpor
a všetko zlejeme. Dáme zapiecť na krátky čas do horúcej rúry.
Na tanieri pokvapkáme šťavou z druhej polovice citróna a posypeme
posekaným kôprom.
(2
porcie / 1 porcia 2240 kJ – 535 kcal., B – 31,0 g., T – 11,0
g., S – 78,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára