250
g mrkvy, 150 g póru, 2 homáre, 2 lyžice karí korenia, 30 g helie,
3 cl bieleho vína, 0,2 l rybieho vývaru, 0,2 l sladkej smotany,
konzerva ananásu, soľ, čierne korenie, lyžica vínneho octu,
zväzok kôpru
Mrkvu
a pór očistíme a pokrájame na tenké plátky. Mäso
homára vyberieme z panciera, chvost rozrežeme na 4 plátky. Vo
veľkom plytkom hrnci podusíme na helii mrkvu s karí. Pridáme
víno, vývar a smotanu. Otvorené povaríme 5 minút- Pridáme
pór a odkvapkané kúsky ananásu povaríme opäť 5 minút.
Dochutíme soľou, čiernym korením, octom a posekaným kôprom.
Kúsky mäsa zohrejeme v hotovej omáčke.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára