13. 8. 2016

Kapustové hičkoše

hladká múka,zemiaky,soľ,vajce,kyslá kapusta
Obielené zemiaky postrúhame na jemnom strúhadle. Pre jednu osobu rátame s dvoma stredne veľkými zemiakmi. Pridáme vajce, soľ a toľko múky, kým sa zmes pri dôkladnom premiešaní nezačne trocha odlepovať od stien misky. Niektoré gazdinky množstvo múky odhadujú podľa toho, kedy sa už cesto udrží prilepené na vareche. Do vriacej osolenej vody z cesta nahádžeme menšie halušky. Necháme ich zovrieť, zlejeme, v miske premiešame s trochou masla a podusenou kyslou kapustou. Na zjemnenie chuti môžeme primiešať 2 – 3 na drobno pokrájané uvarené zemiaky. Jedlo ochutíme oškvarenou slaninkou pokrájanou na malé kocky.

Žiadne komentáre: