13. 8. 2016

Košický bravčový steak

900 g bravčového stehna, 100 g tuku, 100 g anglickej slaniny, 150 g spišských párkov,100 g cibule, 100 g sterilizovaných šampiónov, 50 g sterilizované kapie, 100 g sterilizovaného hrášku, 1 dl červeného vína, strúčik cesnaku, lyžicu hladkej múky, soľ, korenie, kečup
Plátky mäsa mierne naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme múkou a po oboch stranách opečieme dozlata spoločne s párky pokrájanými na hrebienok. Vo výpeku speníme slaninu a cibuľu, pridáme pokrájané šampiňóny a papriku, podlejeme vodou a pridáme rozotretý cesnak a kečup. Spoločne s mäsom všetko podusíme, zalejeme vínom, povaríme, zjemníme maslom. Zmes rozložíme na steaky a ozdobíme párkem.

Žiadne komentáre: