1
kurča (asi 800 g)., 1 malá cibuľa., 20 g slnečnicového oleja.,
60 g čerstvých šampiňónov., 5 g hladkej múky., voda. soľ.,
Očistené,
umyté a osušené kurča rozštvrtíme, v kĺboch narežeme,
posolíme opečieme zo všetkých strán na horúcom oleji s
pokrájanou cibuľou. Podlejeme vodou a dusíme.Mäkké kurča
vyberieme, šťavu zahustíme múkou, podlejem vývarom z húb a
dobre povaríme. Medzitým očistíme šampiňóny, pokrájame na
plátky a udusíme. Všetko zmiešame a spolu krátko povaríme.
Podávame s varenými zemiakmi a so šalátom zo surovej zeleniny.
(4
porcie / 1 porcia 1001 kJ – 239 kcal., B – 35,0 g., T 9,0
g., S – 3,5 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára