17. 8. 2016

Kurča na srbský spôsob

1 menšie kurča (asi 800 g)., 20 g slnečnicového oleja., 1 menšia cibuľa., 2 rajčiaky., 2 zeleninové papriky alebo 20 g leča., 10 g hladkej múky., mleté čierne korenie., vývar z kostí alebo voda., soľ.,
Očistené, umyté a osušené kurča rozdelíme na porcie, posolíme a opečieme zo všetkých strán na tuku s pokrájanou cibuľou. Zaprášime múkou, podlejeme vývarom z kostí alebo vodou a pod pokrývkou udusíme do mäkka. Pridáme nakrájané rajčiaky a zeleninovú papriku alebo lečo okoreníme a povaríme.

(4 porcie / 1 porcia 1101 kJ – 263 kcal., B – 35,0 g., T – 10,0 g, S – 6,5 g)

Žiadne komentáre: