13. 8. 2016

Kyslá kapusta s hubami, klobásou a ryžou

1 kg kyslej kapusty,klobásu – stačia aj dva kúsky,pol hrnčeka sušených húb,pol hrnčeka uvarenej ryže,soľ,mleté čierne korenie,cibuľa,olej
Sušené huby namočíme do horúcej vody, keď voda vychladne vyberieme ich a pokrájame. Klobásu pokrájame na tenšie kolieska. Na oleji speníme na drobno pokrájanú cibuľu. Pridáme kyslú kapustu, môžeme ju predtým pokrájať na menšie kúsky, huby a klobásu. Pomiešame a podusíme na malom plameni kým kapusta nezmäkne. Pridáme uvarenú ryžu a zľahka premiešame. Podľa chuti dosolíme a okoreníme. Môžeme podávať so zemiakmi – varenými alebo pečenými, jedlo chutí aj s chlebom.

Žiadne komentáre: