23. 8. 2016

Parížsky šampiňónový šalát

150 g menších čerstvých šampiňónov., 50 g šunky., 20 g oleja., 1 lyžica majonézy., 1 lyžička polievkového korenia., neenergetické umelé sladidlo, mleté biele korenie., 1/2 vajca uvareného na tvrdo., zelená petržlenová vňať., šťava z 1 citróna., soľ.,
Umyté a ošúpané šampiňóny nakrájame na menšie kúsky alebo na štvrtky a podusíme na oleji. Šunku pokrájame na kocky a pridáme k šampiňónom. Majonézu osladíme, podľa chuti posolíme pridáme citrónovú šťavu, polievkové korenie a všetko premiešame. Necháme 2 hodiny uležať. Ozdobíme štvrtkou vareného vajcia a zelenou petržlenovou vňaťou.

(2 porcie / 1 porcia 1206 kJ – 288 kcal., B – 13,0 g., T – 24,0 g., S – 5,0 g)

Žiadne komentáre: