300
zelenej fazuľky., 10 g masla., 2 vajcia., 50 g hrubej múky.,
maslo na vymastenie nádoby strúhanka., mleté čierne korenie.,
voda., soľ.,
Zelenú
fazuľku očistíme, umyjeme a uvaríme v posolenej vode. Z mäkkých
strukov zlejeme vodu, scedíme a o vychladnutí pokrájame na malé
kúsky rezané na šikmo. Maslo vymiešame a po jednom pridávame
žĺtky a vždy dobre zamiešame. Pridáme fazuľku, okoreníme
mletým čiernym korením. Ušľaháme tuhý sneh z bielkov a jemne
vmiešame s múkou do fazuľky. Podľa potreby dosolíme. Formu z
ohňovzdorného skla alebo kastrólu vymastíme vysypeme strúhankou,
naplníme fazuľkovou zmesou a prikryjeme. Vložíme do hrnca s
horúcou vodou tak, aby siahala si do 1/3, a varíme približne 45
minút. Podávame so zemiakovým pyré alebo s kôprovou omáčkou.
(2
porcie / 1 porcia 1072 kJ – 256 kcal., B – 12,2 g., T – 10,1
g., S – 29,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára