16. 8. 2016

Puding zo zelenej fazuľky

300  zelenej fazuľky., 10 g masla., 2 vajcia., 50 g hrubej múky., maslo na vymastenie nádoby strúhanka., mleté čierne korenie., voda., soľ.,
Zelenú fazuľku očistíme, umyjeme a uvaríme v posolenej vode. Z mäkkých strukov zlejeme vodu, scedíme a o vychladnutí pokrájame na malé kúsky rezané na šikmo. Maslo vymiešame a po jednom pridávame žĺtky a vždy dobre zamiešame. Pridáme fazuľku, okoreníme mletým čiernym korením. Ušľaháme tuhý sneh z bielkov a jemne vmiešame s múkou do fazuľky. Podľa potreby dosolíme. Formu z ohňovzdorného skla alebo kastrólu vymastíme vysypeme strúhankou, naplníme fazuľkovou zmesou a prikryjeme. Vložíme do hrnca s horúcou vodou tak, aby siahala si do 1/3, a varíme približne 45 minút. Podávame so zemiakovým pyré alebo s kôprovou omáčkou.

(2 porcie / 1 porcia 1072 kJ – 256 kcal., B – 12,2 g., T – 10,1 g., S – 29,0 g)

Žiadne komentáre: