17. 8. 2016

Rajčiaková kapusta-recept pre dia dietu

250 g hlávkovej kapusty., 10 g tuku., 10 g hladkej múky., 200 g čerstvých rajčiakov alebo 30 g rajčiakového pretlaku., neenergetické umelé sladidlo., 20 g cibule., voda., soľ.,
Rajčiaky umyjeme, v kastróly roztlačíme a dáme variť. Očistenú kapustu pokrájame, zalejeme trochou vriacej vody, posolíme a krátko povaríme. Z tuku a múky pripravíme svetlú zápražku. Rozmiešame ju so studenou vodou, primiešame do kapusty, pridáme rajčiaky pretlačené cez sito, podľa chuti neenergetické umelé sladidlo a mleté čierne korenie a spolu ešte povaríme. Podávame k varenému alebo pečenému mäsu.

(2 porcie / 1 porcia 557 kJ – 133 kcal., B – 3,0 g., T – 5,5 g., S – 18,0 g)

Žiadne komentáre: