250
g hlávkovej kapusty., 10 g tuku., 10 g hladkej múky., 200 g
čerstvých rajčiakov alebo 30 g rajčiakového pretlaku.,
neenergetické umelé sladidlo., 20 g cibule., voda., soľ.,
Rajčiaky
umyjeme, v kastróly roztlačíme a dáme variť. Očistenú kapustu
pokrájame, zalejeme trochou vriacej vody, posolíme a krátko
povaríme. Z tuku a múky pripravíme svetlú zápražku. Rozmiešame
ju so studenou vodou, primiešame do kapusty, pridáme rajčiaky
pretlačené cez sito, podľa chuti neenergetické umelé sladidlo a
mleté čierne korenie a spolu ešte povaríme. Podávame k varenému
alebo pečenému mäsu.
(2
porcie / 1 porcia 557 kJ – 133 kcal., B – 3,0 g., T – 5,5 g., S
– 18,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára