23. 8. 2016

Šalát z tresky s jablkami a fazuľou

1 jablko., šťava z 1/2 citróna., 1/2 škatuľky tresky v olej (asi 50 g)., 1/2 cibule., 1 malý zeler., 100 g červenej fazule., mleté čierne korenie., soľ.,
Zálev: 1 lyžica slnečnicového oleja., 1/2 lyžice bieleho vína., štipka mletej štipľavej papriky mleté čierne korenie., 1/4 strúčika pretlačeného cesnaku., soľ.,
Večer pred prípravou namočíme fazuľu do vody a na druhý deň ju uvaríme do mäkka. Po vychladnutí spojíme s ostatnými súčasťami, zalejeme zálevom a jemne zamiešame. Jablká použijeme surové, zbavené jadrovníka, pokrájané na kocky, uvarený zeler tiež pokrájame na drobné kúsky. Premiešame a necháme aspoň 1 hodinu odstáť. Na malých tanieroch môžeme ozdobiť krúžkami zeleninovej papriky. Podávame s bielym chlebom.

(2 porcie / 1 porcia 1424 kJ – 340 kcal., B – 16,5 g., T – 12,5 g., S – 40,5 g)

Žiadne komentáre: