400
g kyslej kapusty., 200 g chudého bravčového mäsa., 30 g
údenej slaniny., 50 g údenej klobásy., 20 g bravčovej masti., 40
g ryže., 40 g cibule., 1 strúčik cesnaku., 1 dl kyslej smotany., 1
zeleninová paprika., rjčiaky., 5 g mletej sladkej červenej
papriky., mleté čierne korenie., soľ.,
Na
polovici masti speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme mleté
bravčové mäso a roztlačený cesnak, posolíme, okoreníme mletou
sladkou červenou paprikou a 10 minút spolu dusíme. Prerastenú
údenú slaninu pokrájame na drobné kocky, dáme do rajnice a
rozpražíme pridáme klobásu pokrájanú na tenké kolieska a
ďalšie 3 minúty spolu popražíme. Ryžu povaríme 10 minút v
posolenej vode a scedíme. Rajnicu vymastíme tukom a dáme do nej
tretinu pokrájanej kapusty, na ňu opečenú klobásu, druhú
tretinu kapusty, pokvapkáme smotanou, pridáme ryžu, podusené
mleté mäso a celé prikryjeme zvyškom kapusty, do ktorej
primiešame pokrájanú zeleninovú papriku a pokrájanú zeleninovú
papriku a pokrájané rajčiaky, v zime lečo. Kapustu zvrchu
polejeme zvyškom smotany, poprášime mletou sladkou červenou
paprikou, pokvapkáme tukom a pomaly pečieme v rúre 1 až 1 a
1/2 hodiny.
(2
porcie / 1 porcia 2680 kJ – 640 kcal., B – 28,0 g., T – 48,0
g., S – 24,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára