17. 8. 2016

Sedmohradská skladaná kapusta

400 g kyslej kapusty., 200 g chudého bravčového mäsa.,  30 g údenej slaniny., 50 g údenej klobásy., 20 g bravčovej masti., 40 g ryže., 40 g cibule., 1 strúčik cesnaku., 1 dl kyslej smotany., 1 zeleninová paprika., rjčiaky., 5 g mletej sladkej červenej papriky., mleté čierne korenie., soľ.,
Na polovici masti speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme mleté bravčové mäso a roztlačený cesnak, posolíme, okoreníme mletou sladkou červenou paprikou a 10 minút spolu dusíme. Prerastenú údenú slaninu pokrájame na drobné kocky, dáme do rajnice a rozpražíme pridáme klobásu pokrájanú na tenké kolieska a ďalšie 3 minúty spolu popražíme. Ryžu povaríme 10 minút v posolenej vode a scedíme. Rajnicu vymastíme tukom a dáme do nej tretinu pokrájanej kapusty, na ňu opečenú klobásu, druhú tretinu kapusty, pokvapkáme smotanou, pridáme ryžu, podusené mleté mäso a celé prikryjeme zvyškom kapusty, do ktorej primiešame pokrájanú zeleninovú papriku a pokrájanú zeleninovú papriku a pokrájané rajčiaky, v zime lečo. Kapustu zvrchu polejeme zvyškom smotany, poprášime mletou sladkou červenou paprikou, pokvapkáme tukom a pomaly pečieme v rúre 1  až 1 a 1/2 hodiny.

(2 porcie / 1 porcia 2680 kJ – 640 kcal., B – 28,0 g., T – 48,0 g., S – 24,0 g)

Žiadne komentáre: