16. 8. 2016

Špenát zapekaný so zemiakmi a šampiňónmi

150 g špenátu., 250 g zemiakov., 120 g šampiónov., 1 lyžica oleja., 1/2 dl kyslej smotany., 1 vajce., 20 g ementálu., mleté čierne korenie., muškátový orech., soľ.,
Špenát umyjeme, pokrájame a dusíme asi 5 minút (môžeme použiť aj mrazený špenát). Zemiaky oškrabeme, nakrájame na plátky a vo vriacej vode varíme asi 8 minút. Očistíme a umyjeme šampiňóny, pokrájame na plátky a v oleji ich upražíme. Nádobu z jenského skla alebo inú nákypovú formu vymastíme olejom, na dno uložíme plátky zemiakov, na ne plátky šampiňónov, po stranách a do stredu dáme špenát. Smotanu, vajce, mleté čierne korenie a strúhaný syr zmiešame a vylejeme do misy na zemiaky a huby. Zapekáme v dobre vyhriatej rúre.

(2 porcie / 1 porcia 113 kJ – 272 kcal., B – 12,0 g., T – 12,5 g., S – 28,0 g)

Žiadne komentáre: