150
g špenátu., 250 g zemiakov., 120 g šampiónov., 1 lyžica oleja.,
1/2 dl kyslej smotany., 1 vajce., 20 g ementálu., mleté čierne
korenie., muškátový orech., soľ.,
Špenát
umyjeme, pokrájame a dusíme asi 5 minút (môžeme použiť aj
mrazený špenát). Zemiaky oškrabeme, nakrájame na plátky a vo
vriacej vode varíme asi 8 minút. Očistíme a umyjeme šampiňóny,
pokrájame na plátky a v oleji ich upražíme. Nádobu z jenského
skla alebo inú nákypovú formu vymastíme olejom, na dno uložíme
plátky zemiakov, na ne plátky šampiňónov, po stranách a do
stredu dáme špenát. Smotanu, vajce, mleté čierne korenie a
strúhaný syr zmiešame a vylejeme do misy na zemiaky a huby.
Zapekáme v dobre vyhriatej rúre.
(2
porcie / 1 porcia 113 kJ – 272 kcal., B – 12,0 g., T – 12,5 g.,
S – 28,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára