16. 8. 2016

Sýr v kapustovych listoch

8 kapustových listov,100 g tvrdého syra typu eidam,100 g bryndze, 100 g roztierateľného taveného syra,cibuľu,1 PL petržlenovej vňate, olej,soľ
trojobal : 2 vajcia,hladký múka,strúhanka podľa potreby
Kapustové listy dôkladne umyjeme a vo vriacej vode sparíme. Hrubšie časti jemne naklepeme, aby sa nelámali. Tvrdý syr nastrúhame a petržlenovú vňať nasekáme najemno. Cibuľu nakrájame nadrobno a osmažíme na oleji. Bryndzu, tavený syr a nastrúhaný syr zmiešame s petržlenovou vňaťou a s cibuľou. Na okraj každého listu vložíme asi 2 PL plnky a zrolujeme. Okraje zafixujte špáradlom.Závitky obalíme v hladkej múke, v rozšľahaných vajciach a v strúhanke. Takto pripravené ich dozlatista vysmažíme.

Žiadne komentáre: