13. 8. 2016

Tatranská sviečkova Gerlach

900 g hovädzej sviečkovice, 100 g šampiónov, 150 g kyslej smotany, 100 g oleja, 100 g cibule, 1 dl bieleho vína, 40 g hladkej múky, lyžičku kapár, soľ, korenie, vývar z masoxu,brusnicový kompót, citrón
Mäso odblaníme, nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme, obalíme v múke a prudko opečieme. Mäso vyberieme a dáme do tepla. Do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu, na plátky pokrájané šampiňóny, kapary, premiešame, zaprášte múkou, opražíme, zalejeme vývarom, pridáme mäso a krátko podusíme. Pridáme smotanu a víno a necháme povariť. Mäso podávame preliate šťavou a ozdobené plátkom citróna s brusinkovým kompótom.

Žiadne komentáre: